De zomer staat voor de deur waardoor we weer lekker veel naar buiten kunnen, frisse kleuren en geuren kunnen opdoen en mogen genieten van de nieuwe natuur.

Maar de Hollandse zomers kennen natuurlijk ook dagen dat we juist comfortabel en warm binnen willen blijven. Om het natuurgevoel dan ook binnen te ervaren is het leuk om een buitensfeer in je interieur toe te passen.

Je tuin wordt dan een verlengstuk van de woonkamer.

Een architect kan bij het ontwerpen van je huis, buiten toegepaste materialen laten doorlopen tot in je huis. Denk bijvoorbeeld aan grote tegels op het terras die doorlopen naar de woonkamer of de wandbekleding van een overkapping die ook is doorgetrokken tot in het huis. Je tuin wordt dan een verlengstuk van de woonkamer.
Een interieurstijl die het buitengevoel goed benaderd is de Botanische stijl, een stijl waarin de natuur als inspiratiebron is genomen.
Een simpele start daarin is het toepassen van (grote) groene kamerplanten die een huis al meteen een natuurlijke sfeer geven. Een hangplant op een hoge kast maakt het harde materiaal ook zachter van uitstraling. Maar creëer ook eens groepjes van kleine vaasjes of groene Franse weckpotten die je vult met enkele bloemen.

de natuur sfeer in huis

Het gebruik van kleuren in je interieur is ook weer helemaal terug . Wil je hele jaar door de natuur sfeer in huis ervaren dan zijn er behang- en meubelstof fabrikanten die uiteenlopende botanische prints in hun collectie hebben. Een oude fauteuil geherstoffeerd in een mooie kleurige print zorgt voor een echte eye catcher in huis.

Botanische interieurstijl

Vintage en industriële meubels passen perfect bij de Botanische interieurstijl. Laat een kleur uit je behangprint terug komen in het oude kastje of tafeltje wat eronder staat. Met een groepje groene planten (zoals bijvoorbeeld de pannenkoekenplant) maak je er een sfeervol botanisch hoekje van.
Houd je van accenten in huis dan is het ook leuk om een wand donker blauw of zwart te schilderen. Het contrast met de donkere wand doet het groen van planten extra mooi uitkomen.

Heeft jouw huis nu een Scandinavische interieurstijl met veel lichte kleuren dan kunnen enkele planten in combinatie met zwart en groentinten het geheel net wat meer karakter en diepte geven.

Sfeervolle groeten en graag tot de volgende keer,

Edith Houberg