Loop je al langer rond met het idee om een vloerkleed voor je interieur aan te schaffen? Superleuk! Ik ben zelf in al mijn TINT interieurplannen echt een groot voorstander van het gebruik hiervan.
De meeste mensen begrijpen dat je door een vloerkleed meteen warmte en gezelligheid toevoegt aan een ruimte.
Maar wist je ook dat een vloerkleed rust kan brengen in een drukke woonkamer? Door bijvoorbeeld de bank(en) en fauteuils of tafeltjes met de voorpoten op dit kleed te plaatsen worden al deze losse elementen met elkaar verbonden. Zo creƫer je meteen een veel rustiger beeld.
Zo meet je de maximale breedte en lengte op, of leg voor een duidelijk beeld kranten op de vloer.

Nadat je de juiste maten hebt bepaald heb je verschillende opties in de aanschaf van je kleed:

  • Je laat een kleed precies op maat maken. Helaas wordt de aanschafprijs meestal dan wel duurder. Ook is het niet bij iedere fabrikant mogelijk een ‘custom made’ karpet te bestellen.

  • Je bekijkt of er in de standaardmaten van de fabrikant een maat zit die jouw optimale situatie het meest benaderd. De prijzen liggen hierin lager dan bij het op maat maken. Maar doe niet teveel concessies wat betreft afmetingen. Een te klein of te groot kleed maakt een ruimte meestal niet mooier.
 • Bij het aanschaffen van een vloerkleed voor de eetkamer is de juiste afmeting misschien nog wel belangrijker. Niets zo vervelend als je je stoel wil aanschuiven en je tevens het halve vloerkleed meeneemt. Of je stoel staat te wiebelen doordat niet alle stoelpoten op het kleed passen. Hoe meet je dit goed op?

  • Schuif alle stoelen op een ‘eetstand’ onder de tafel en meet vervolgens achter de stoelen nog minimaal 60 cm extra.
  • Zorg dat ook alle poten van de eettafel op het vloerkleed passen. Houd hier liefst 80 cm extra aan buiten de hoek- tafelpoten voor een eventuele gaststoel aan de kopse kant van de tafel.

  Over de keuze voor de juiste pool hoogte, vorm en kleur schrijf ik volgende keer meer.
  Veel succes alvast! Groetjes Edith