In deze vreemde tijd, waarin veel mensen verplicht thuis moeten zijn, kan ik me voorstellen dat je graag ook actief wilt bezig blijven. Tranquil Dawn, de Flexa kleur van 2020 biedt je die kans.

Letterlijk vertaalt betekent Tranquil Dawn, Kalme dageraad. Dat geeft ook meteen goed de kleursfeer aan. Een zachte groen-grijs-blauw tint die je doet denken aan verdwijnende ochtendnevel boven een mooi natuurlandschap. Romantisch als je dat wil, krachtig in de juiste kleurcombinaties.

Ik geef je 3 mogelijkheden hoe en waar je de Tranquil Dawn kunt toepassen:

Voorbeeld 1: Voor een zachte, romantische uitstraling van je slaapkamer is het mooi om de kleur te combineren met pasteltinten. Zacht lila, poederroze of pastelblauw geven een fijne eenheid en sfeer. Leuk is dat de kleuren naar elkaar toe lijken te trekken als je ze naast elkaar toepast.

Voorbeeld 2: Is de Scandinavische woonstijl helemaal jouw sfeer? Gebruik de Tranquil Dawn dan in je woonkamer en combineer de aankleding met lichte meubels en mooie natuurlijke materialen.

Voorbeeld 3: Stap je af van de zachte tinten maar ga je juist voor diepe combinatiekleuren, zoals donker blauw of zwart, dan word je ruimte een stuk krachtiger. Het contrast van licht/donker wat ontstaat geeft spanning maar maakt van je kamer ook een statement. Mocht je bijvoorbeeld een lambrisering willen schilderen gebruik dan de donkere kleur onder en de Tranquil Dawn boven. Dit geeft een optisch verhogend effect. Andersom kun je het natuurlijk toepassen als je de ruimte juist knusser (optisch lager) wil maken.

Misschien was je al aan het nadenken over het schilderen van een muur. Dan is deze periode een bijzondere mogelijkheid om je ideeen in actie om te zetten. Kijk voor je veiligheid even goed wanneer het in de bouwmarkt of verfhandel minder druk is. Ik wens je heel veel succes en plezier.

Hartelijke groet, Edith Houberg

Wil je nog meer te weten komen over het toepassen van kleur in je interieur dan is dit blog op mijn site ook leuk om te lezen: kleur in je interieur.

Advies nodig?

Als styliste kan ik je natuurlijk ook aan huis adviseren over waar je de kleuren het beste kunt toepassen. Bel voor een afspraak: 06-23912516 En in deze vreemde tijden kunnen we dit natuurlijk ook digitaal bekijken.