Een gietvloer kiezen?

 

Wanneer je gaat verbouwen of verhuizen sta je al snel voor een belangrijke keuze; welke vloer komt er te liggen?

De vloer vormt een groot onderdeel van de gehele woonsfeer dus is de keuze redelijk bepalend. Maar wat kies je?

Lees hier of de PU gietvloer iets voor jou zou kunnen zijn.

Trend in vloerenland

De PU gietvloer valt in de categorie ‘harde’ vloeren waar bijvoorbeeld ook natuursteen en vloertegels bij horen. Het grote verschil hierbij is de toch zachtere uitstraling en de egale en ruimtelijke looks doordat er geen onderbrekende voegen of naden zichtbaar zijn. In de huidige moderne en trendy industriële woonstijlen wordt dit type vloer dan ook veel toegepast.

Maar waaruit bestaat een PU gietvloer? 

(foto credits Traas, Heinkenszand)

 

 

PU

Een gietvloer is eigenlijk de topafwerking van een reeds bewerkte betonnen vloer. Het materiaal waar deze toplaag van wordt gemaakt heet PU, polyurethaan, een kunststof.

Doordat het PU wel elastisch en licht verend is geeft het een fijn, warm comfort in een woon- of slaapvertrek.

(foto credits Traas, Heinkenszand)

 

Alleen grijs?

De PU gietvloer is verkrijgbaar in veel uni RAL kleuren maar eventueel ook in een betonlook. Hierin worden 2 kleuren gemengd en krijg je het veeg effect van een echte betonvloer.

TIP!

Wist je dat een PU gietvloer eventueel ook (licht of ruw) anti-slip gemaakt kan worden dmv het instrooien met kwartszand?

 

Vloerverwarming?

Mocht je al vloerverwarming onder je bestaande tegels hebben liggen dan is dit geen probleem, de warmte functie blijft ook bestaan met de nieuwe gietvloer.

En natuurlijk is het ook mogelijk om een gietvloer rechtstreeks te combineren met vloerverwarming.

(foto credits Traas en Tint)

 

 

 

Dus ben je op zoek zijn naar een rustige vloeruitstraling in je interieur dan is de PU gietvloer zeker een optie. Voor degene die echter durven te gaan voor een echte statement in kleur bied de gietvloer ook veel mogelijkheden.

De aanschafprijs van een PU gietvloer is van veel factoren afhankelijk (oppervlakte, kwaliteit, voorbereiding ondervloer) maar zal globaal liggen tussen de €80 en €100 per m2.

Met de hartelijke dank aan www.traasvloeren.nl

uit Heinkenszand voor alle medewerking en handige tips!