Vind jij die trend in vloeren ook helemaal geweldig?

We hebben het natuurlijk over de vloeren die gelegd worden in een visgraatmotief. Een stijlvolle look voor je woonkamer of hal die de ruimte meteen een upgrade geeft.

Het visgraat patroon is herkenbaar aan de groeven die trapsgewijs gelegd zijn.

Maar in de wereld van vloeren is er meer mogelijk dan alleen een visgraat patroon. Wat dacht je van een Hongaarse punt of de Bourgogne stijl? Klinkt al heerlijk toch?

 

 (foto credits JW Parket&Vloeren)

(fotocredits JW Parket&Vloeren)

(fotocredits TINT Styling)

(fotocredits JW Parket&Vloeren)

Door een houten vloer op een bepaalde manier te leggen ontstaat er mooie ruimtelijke effecten. Planken die in de lengterichting in Bourgogne stijl zijn gelegd hebben allemaal dezelfde breedte en geven hierdoor een rustig beeld. Wanneer de groeven tussen de planken duidelijk zichtbaar blijven sluit de landelijke woonstijl hier mooi bij aan.

Persoonlijk vind ik de Hongaarse punt met vloerdelen die in 45 of 60 graden zijn gelegd een superchique en rustige uitstraling geven. En houd je de vloer licht van kleur dan kun je natuurlijk met de wanden extra mooie dingen doen.

(fotocredits Vloeren Paleis)

Na 8 jaar zijn wij nog steeds erg blij met onze eiken lamelparket vloer. De toplaag hiervan bestaat uit massief hout (van 6 of 8mm), hieronder zijn diverse lagen multiplex met elkaar verlijmd waardoor zij een soort body vormen. Door deze constructie heb je voor 100% de uitstraling van een massief houten vloer maar dan zonder de kans op werken en uitzetten. Ideaal dus voor ons oude huis maar zeker ook voor nieuwbouw huizen waar het bouwvocht vaak nog lang aanwezig blijft.

Heb je nog vragen over vloeren of over je eigen interieur dan mag je altijd contact opnemen (06-23912516), ik adviseer je graag!

Sfeervolle groeten,

Edith