(fotocredits Objectflor)

Wat kiezen we als vloer?

 

Als styliste kom ik veel in de Nederlandse huizen en merk ik dat het maken van een keuze voor de vloer lastiger is geworden. Je vloer is toch een groot onderdeel van het totale interieurplaatje dus wel een belangrijke keuze.

Maar WAT ga je kiezen? Want (een inkoppertje..) de keuze is echt reuze!

Vroeger werd het al snel stofferen met een vloertapijt in de woon- en slaapkamers en in de keuken een stukje ‘zeil’. Vandaag de dag kun je daarbij nog kiezen uit o.a. PVC, Laminaat, Parket, Natuursteen, Terrazzo (granito), Gietvloeren enz. En los van de materiaalkeuze zijn er natuurlijk ook diverse kleuren, patronen en looks mogelijk……

Maar geen paniek, ik ga voor jullie de komende tijd via mijn Vloeren Blogs een tipje van de sluier oplichten. Dan kun je naast een praktische keuze ook een stijlvolle keuze maken.

Vandaag start ik met het populaire PVC en Laminaat.

 

Wat is PVC?

PVC valt onder de semi-harde vloeren en bestaat uit een gelaagd kunststof waarbij in het materiaal een bepaald dessin is gedrukt. De toplaag, een PU polyurethaan laag, vergroot de slijtvastheid.

PVC vloeren kun je krijgen in tegels, stroken en biezen en in allerlei afmetingen. In tegenstelling tot Vinyl (met alleen het toplaagje van kunststof) is PVC niet op een rol verkrijgbaar. Je zult dus altijd een milde of duidelijke naad zien terugkomen.

Tevens is PVC naast gebruiksvriendelijk ook nog een prettige akoestische demper. Ideaal dus voor drukke gezinnen of ruimtes met veel beweging. Ook vloerverwarming is goed te combineren.

Onze eigen keukenvloer hiernaast heeft een stroken PVC in houtmotief.

 

Fotocredits TINT Styling

Laminaat, het verschil met PVC.

Laminaat is een harde kunststofvloer die is opgebouwd uit 3 lagen: mdf (of spaanplaat), geperst papier in een dessin, en een beschermlaag van kunststof.

Meestal wordt een laminaatvloer in stroken gelegd en heeft het hierdoor al snel de looks van een houten vloer. Het is echter niet mogelijk om laminaat te schuren of lakken.

Budgettechnisch gezien is laminaat een goede keuze, maar er zijn veel kwaliteitsverschillen. Bekijk daarom goed welke looks jouw vloer moet uitstralen. De geluidsdemping is tevens niet heel groot dus pas op met gebruik in drukke ruimtes.

Mocht je vloerverwarming met laminaat willen combineren dan zijn er speciale soorten die daarvoor wel geschikt zijn.

Fotocredits Quickstep

Fotocredits Objectflor

Houtlook of toch net even wat anders….?

 

Wat ik je als TIP zou willen meegeven is om ook eens te kijken naar een ander dessin dan de veel toegepaste houtlook.

Veel mensen denken dat een houtpatroon een makkelijke keuze is, die eenvoudig combineert met alle meubels. Niet helemaal waar!

Je vloer is toch de basis waarop jouw leuke eettafel, salontafel of kast een mooie plek krijgt. Maar het is vaak wel zo dat deze meubels zijn gemaakt van hout (of een houtfineer) en dat gaat vaak niet samen met de houtsoort/kleur van jouw nieuwe vloer.

Een rustig effen of iets gewerkt vloerdessin biedt zoveel meer combi mogelijkheden. En niet te vergeten, het geeft vaak een enorm ruimtelijk effect. Laat daarom altijd vloeren op een bepaalde etage in elkaar overlopen. Hierdoor verbinden de ruimtes zich met elkaar, alhoewel je meubels totaal verschillend kunnen zijn.

En met een ander dessin dan de houtlook geef je een hal of woonkamer net even jouw eigen touch mee.

Welkom thuis!

PS; En mocht je toch wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van je keuze dan geef ik graag advies. Bel dan naar 06-23912516 en reserveer een Flits Interieuradvies aan huis. Dan komen we samen zeker tot een super resultaat voor jouw vloerkeuze.

Sfeervolle groeten,

Edith Houberg