Of binnen, het nieuwe buiten…?

Veel mensen kijken uit naar de lente en het moment dat we weer met volle teugen van onze `buiten vrijheid` kunnen genieten. Maar gelukkig geeft een balkon, terras of overkapping je die vrijheid ook. En natuurlijk is het binnen halen van buiten ook leuk om te doen. Lees hier mijn tips.

Waterplants DIY

Helemaal hip op binnen plantengebied zijn de zogenaamde Waterwortel planten, ook wel Hydroponie. Superleuk om te doen, ook met jonge kinderen, en fascinerend om het groeiproces te volgen. Hoe werkt het?

Zet een blad met stengel van bv. de Lepelplant, Monstera of Graslelie in een doorzichtig vaasje met water. Bronwater is helemaal top. Ververs het water om de 3 tot 4 weken en zet het vaasje in het licht (maar niet in de volle zon). Na een tijdje zie je hoe het wortelstelsel zich ontwikkeld en zo het plantje helpt verder groeien. En waar je hem bij stekjes normaal gesproken in potgrond zou overplaatsen kun je de plant hier in het water laten staan. Eenvoudig en een trendy groene aanwinst voor je interieur.

 Airplants 

Net zo bijzonder als de Waterplants zijn de zogenoemde Airplants. En de naam zegt het al, zij halen hun voeding en vocht voor het grootste deel uit de lucht. Deze plantjes zijn onderhoudsarm maar hebben wel iets meer aandacht nodig dan bv de Waterplants. Dus heb je zin om je groene vingers te trainen lees dan vooral verder!

 

Deze plantjes leven dus letterlijk van de lucht maar een beetje extra verzorging is noodzakelijk. Hang de plantjes op een lichte plaats (niet in de zon) en in een ruimte van ongeveer 20C. Ventilatie in de ruimte is belangrijk (geen tocht of boven de CV) en vertroetel het plantje regelmatig met een ochtend sprenkelbadje d.m.v. de plantenspuit. Na 3 tot 4 uur moet de plant wel droog zijn om rotting te voorkomen.

Met deze tips ga je zeker genieten van een heel bijzonder plantje in huis.

Binnen naar Buiten

Iets heel anders is juist het binnen naar buiten brengen, bijvoorbeeld d.m.v. een buitenkarpet. Gezellig en comfortabel want je kunt er lekker met je blote voeten overheen lopen (wat bij sommige tegels niet zo fijn is..) en het karpet kan gewoon buiten blijven liggen.

Romantisch, Scandinavisch of strak en modern. De buitenkarpetten zijn er in vele patronen en kleuren. En wees niet te zuinig in het formaat kleed. Net als binnen in huis is het fijn als alle stoelen bij het achteruit schuiven nog op het karpet blijven staan.

Dus ga helemaal los met het leuk aankleden van jouw loungeplekje of werkplek in huis of daar buiten. En als je nog vragen hebt over je interieur dan mag je me natuurlijk altijd even bellen of mailen: info@tintstyling.nl of 06-23912516.

Hartelijke groeten en succes met het thuiswerken,

Edith